Volkswagen leverer elektrisk mobilitet til fodboldfans ved EURO 2020

 

  • Ca. 9.000 Volkswagen Mobility Makers i de 11 EM-byer hjælper fodboldfansene med mobiliteten
  • Fri shuttletransport i ID.-modeller med Volkswagen Free Chauffeur
  • EURO Mobility T-shirt er nøglen til flere tilbud omkring mobilitet
  • Volkswagens salgsdirektør Klaus Zellmer: ”Fodboldfans skal tænke på Volkswagen som det første, når det gælder bæredygtig mobilitet”

Med 1 års forsinkelse går det nu endelig løs: Nu på fredag begynder UEFA EURO 2020. I 11 byer og lande fejrer fansene en fodboldfest på hele kontinentet. Og Volkswagen er med, hvor det sker, som turneringens mobilitetspartner. Med en række innovative tilbud bidrager mærket, at fansene trods de aktuelle restriktioner på grund af coronapandemien kan nyde et ubesværet ophold i København. Det centrale element i mobility-kampagnen er emissionsfri transport med biler fra den elektriske ID.-flåde.

”Vi ønsker, at fansene ved hjælp af vores tilbud kan koncentrere sig fuldt ud om det væsentlige – fornøjelsen ved kampene”, siger Klaus Zellmer, som er direktør for salg og marketing hos Volkswagen. ”Samtidig vil vi også gerne gøre fodboldfansene begejstrede for elektrisk mobilitet.” Til det formål opstiller Volkswagen en helt særlig tre-back-kæde ved fodbold-EM: Volkswagen Mobility Maker, Volkswagen Free Chauffeur og EURO Mobility Shirt.

Altid på vej mod målet med ”Mobility Makers“

Det kender vi vist alle? Man ankommer til lufthavnen eller banegården i en fremmed by og ved ikke lige, om man skal gå til venstre eller højre. Volkswagen Mobility Makers hjælper med til at sikre, at fansene ved fodbold-EM straks føler sig hjemme. De frivillige fra de lokale organisationskomiteer fungerer som stedkendte eksperter og første kontaktpersoner for de besøgende under hele turneringen.

Ca. 9.000 frivillige hjælper fansene, især når det gælder spørgsmål om mobilitet, på EM-kampdagene på stærkt frekventerede steder som banegårde, lufthavne og stadioner. Med deres lokale ekspertise foreslår de fx fansene den bedste rute til hotellet eller til stadion og det bedste transportmiddel.

Kom afslappet frem med ”Free Chauffeur“

Et af disse transportmidler er shuttleservicen ”Volkswagen Free Chauffeur“, som på grund af pandemien kun kører i København og München. Der har fansene mulighed for at blive transporteret emissionsfrit i et fastlagt område i en ID.3 eller ID.4.

Og det er ganske nemt: Åbn den officielle app til UEFA EURO 2020, og book en ”Free Chauffeur“. Og straks efter er en chauffør* i en komplet eldrevet bil fra ID.-flåden på vej og transporterer gruppen på op til tre personer til deres ønskede destination – eksempelvis til hotellet eller til Fan Zone.

Og det hele foregår under strenge hygiejneforanstaltninger: Chaufførerne testes dagligt for COVID-19 og er adskilt fra passagererne via plexiglas, og bilerne desinficeres regelmæssigt.

Klæder skaber folk – og mobilitet

Sidst, men ikke mindst, bidrager en t-shirt også til, at fodbold-EM sætter nye standarder inden for mobilitet: Ved stadionerne (London og München) og i Fan Zone (København, Rom) kan fans efter forudgående registrering få udleveret en gratis ”EURO Mobility Shirt” i deres størrelse ved Volkswagen standen. For de besøgende er t-shirten nøglen til mobilitet i byen.

På t-shirtsene er der en QR-kode. Når en fan scanner denne kode med sin mobiltelefon, lander vedkommende på en Volkswagen hjemmeside, hvor der tilbydes forskellige former for mobilitet. Eksempelvis Volkswagen Free Chauffeur*, men også – med hjælp fra eksterne partnere – tilbud om elløbehjul, cykler eller rickshaws. Fans, som har en Mobility Shirt, kan få rabat på disse transportmidler.


Volkswagen understøtter fodbold på alle områder

Som officiel mobilitetspartner har Volkswagen siden 2018 været engageret i alle UEFAs landsholdsturneringer. Med Danmark, Tyskland, Finland, Frankrig, Østrig, Rusland, Holland og Schweiz understøtter Volkswagen hele otte af de hold, som har kvalificeret sig til turneringen, der løber fra den 11. juni til den 11. juli.

Men der er ikke kun fokus på landsholdene – for især breddefodbolden er det element, der binder folkesporten og Volkswagen sammen. I tråd med sit motto ”Fodbold, det er os alle” understøtter koncernen tyskernes favoritsport helt nede fra amatørrækkerne og op til toppen. Eksempelvis udstyrede Volkswagen i slutningen af 2019 over 5.000 amatørhold med gratis trøjer i forbindelse med en trøjekampagne i samarbejde med forhandlerne.

* Alle Chauffører er ind lejet og uddannet til opgaven – alle chauffører en ansat og aflønnet i henhold til den for området gældende overenskomst mellem Dansk Arbejdsgiver Forening og 3 F.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk